M-Art-InM-Art-In
Actueel
Gedichten
Schilderijen
Contact
 

 

 

 

INHOUD

 

  Van Mondialisering naar Nivellering naar Armoede

De teloorgang van Europa

 

 

Inleiding
Mondialisering
Investeren
Nivellering
Armoede
Protectionisme
De Kentering
De Politiek
De Europese rekening
Islamitisering
Economische conflicten
De Ultieme oplossing
Een sociaal Europa
Hoe sociaal?
Het reŽle Europa
Defensiebeleid
Nawoord

 

 

Economische conflicten

De strijd der economische giganten. Want een economische grootmacht is per definitie een machtsblok waar je maar beter bij kunt horen en dat is nu juist wat Europa snel moet doen.

Op dit moment zijn West Europese landen zo verdeeld, dat het eigenbelang prefereert boven de ultieme samenwerking te streven naar een verenigt Europa.

Wie geen oog heeft voor deze ontwikkelingen en zich blind blijft staren op zijn eigen welvaart zal de boot voorgoed missen en afglijden naar de onvermijdelijke armoede dmv een wereldwijde nivellering. De instabiele Europese economie draagt daar fors aan bij door overproductie en door subsidies in stand te houden (landbouw, wijnbouw etc.) ter bescherming van de eigen markt. De inwoners van West Europese landen gaan zich bovendien te buiten aan overconsumptie. Met, u raad het al, producten uit lageloon landen. Waarom? Europese producten zij voor veel mensen te duur. Een spagaat noem ik dat. Je zou zeggen een vrije markt is toch goed voor iedereen. Nee, zeker niet voor West Europese landen. Door de vrije markt economie, worden West Europese bedrijven weg geconcurreerd en dat leidt tot nog groter werkloosheid en armoedeval. Dat gegeven vraagt om een (snelle) oplossing.

 

 

I