M-Art-InM-Art-In
Actueel
Gedichten
Schilderijen
Contact
 

 

 

 

INHOUD

 

  Van Mondialisering naar Nivellering naar Armoede

De teloorgang van Europa

 

 

Inleiding
Mondialisering
Investeren
Nivellering
Armoede
Protectionisme
De Kentering
De Politiek
De Europese rekening
Islamitisering
Economische conflicten
De Ultieme oplossing
Een sociaal Europa
Hoe sociaal?
Het reële Europa
Defensiebeleid
Nawoord

 

 

Nawoord

Ben ik met deze beschouwing een fatalistische denker?

Misschien, de tijd zal het leren, máár, ook de toekomst heeft een verleden en wij kunnen die nu schrijven. Fatalisten hebben in het verleden maar al te vaak gelijk gehad.

Bovendien, en dat heb ik in mijn inleiding al aangehaald, zijn het weerbarstige onderwerpen wat vooral komt door hun onderlinge samenhang. Daar komt nog bij dat Europese burgers weinig interesse hebben in de vorming van een sterke EU. Het is aan politieke partijen om hun achterban te wijzen op het gevaar, economisch afhankelijk en onderlegen te raken, ten opzichte van andere machtsblokken. Ten slotte is het zo dat, burgers in de EU, massaal toegang hebben tot media zoals, radio, TV, Internet, kranten etc voor het inwinnen van informatie. Dat hangt in sterke mate af van hun behoefte te integreren in een sterke EU.

455 miljoen mensen hebben toegang tot zowat alles, en kunnen communiceren met elkaar waar en wanneer ze willen. Hier zullen taalbarrières overwonnen moeten worden. Van deze communicatieve mogelijkheden moet het Europese parlement snel gebruik maken om een strategie uit te zetten op het gebied van voorlichting en informatievoorziening, dwingend Begin er maar aan.

 

Martin Pothoven

Marterlaan 35

5581 CP Waalre

Tel; 06-22432648

E-mail martinpothoven@cs.com

 

 

I