M-Art-InM-Art-In
Actueel
Gedichten
Schilderijen
Contact
 

 

 

 

INHOUD

 

  Van Mondialisering naar Nivellering naar Armoede

De teloorgang van Europa

 

 

Inleiding
Mondialisering
Investeren
Nivellering
Armoede
Protectionisme
De Kentering
De Politiek
De Europese rekening
Islamitisering
Economische conflicten
De Ultieme oplossing
Een sociaal Europa
Hoe sociaal?
Het reŽle Europa
Defensiebeleid
Nawoord

 

 

De Kentering

Aziatische landen vormen samen een niet onaanzienlijk deel van de wereldbevolking twee en een half tot drie miljard inwoners. Nu al is China een van de grootste afnemers van staal, gevolg is dat er in de toekomst in west Europa een tekort zal gaan ontstaan. De totale behoefte van China aan staal bedraagt nu Ī 50% voor de huidige groei, en uiteindelijk zal dat naar 80% gaan. Datzelfde gaat straks ook gelden voor olie, door de razendsnelle ontwikkeling van de Chinese markt. Hoewel China nu nog inzet op kolen waar ze een gigantische voorraad van hebben voor nog minstens 100 jaar. Dat heeft consequenties voor het milieu, dus zal China ook over moeten schakelen naar milieuvriendelijker brandstof. Of, ze moeten een kijkje komen nemen in Nederland waar een van de modernste (er zijn er maar 4 in de wereld) kolencentrale ter wereld staat. Met een emissiereductie die, daar wordt aan gewerkt, binnenkort gaat oplopen tot 90%. Daarmee zou China zich kunnen redden voor de komende 75 jaar en het zou voor Nederland een mooi export product zijn. Dat terzijde; maar hoe dan ook, een wereldwijd conflict mbt grondstoffen en ideologieŽn kan op den duur niet uitblijven.

Wie denkt dat het allemaal wel meevalt, en zich wentelt in de waan van de dag, komt bedrogen uit, want de prijs die daar voor wordt betaald in mensenlevens is enorm en legt een enorme druk op de psyche van hen die achterblijven in een voor altijd veranderde wereld.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over de wereldwijde Islamietisering en de invloed daarvan op de Westerse samenlevingen. De strijd der ideologieŽn wordt gestreden op het scherpst van de snede, dmv wereldwijde terreur met een grote invloed op het dagelijkse leven.

Dat is niets nieuws, de christelijke en Islamitische ideologieŽn vechten al eeuwen met elkaar om de hegemonie in de wereld. Ik kom daar later nog op terug.

 

 

I